توصیه‌های «جب بوش» و «دنیس راس» به رئیس‌جمهور جدید آمریکا

ترامپ فورا ایران را منزوی کند!

«جب بوش» و «دنیس راس» در مقاله‌ای مشترک در نشریه «تایم» به رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا توصیه کردند که هر چه سریعتر برای منزوی کردن ایران در منطقه خاورمیانه وارد عمل شود.

«جب بوش» فرماندار سابق فلوریدا و کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 میلادی در مقاله‌ای مشترک با «دنیس راس» دستیار ویژه «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا در سال‌های 2009 تا 2011 میلادی که در نشریه «تایم» منتشر شده است، به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا توصیه کرده‌اند تا فورا ایران را منزوی کند.

این سیاستمداران آمریکایی در مقاله خود اعلام کردند که در یک سال پس از اجرای توافق هسته‌ای برجام، حضور ایران در منطقه که البته آن را «بی‌ثبات کننده» خوانده‌اند، افزایش یافته است، آن هم با طرح این ادعا که «درست چند روز قبل از کریسمس و در حالی که سیاست‌گذاران آمریکایی برای رفتن به تعطیلات آماده می‌شدند، ایران مانور نظامی گسترده‌ای را آغاز کرد. تقریبا در همین زمان، سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای ایرانی در خارج از این کشور نیز بقایای تخریب شده حلب را تحت بررسی دقیق قرار داده است…. ما شاهد یک روند از تهاجمات ایران هستیم که در یک سال پس از اجرای برجام سرعت یافته است».

این مقاله در ادامه مدعی شده است: «در حالی که تهران به تهدید متحدان ما در منطقه می‌پردازد، پاسخ واشنگتن متأسفانه سکوت بوده است. دولت اوباما ماهیت فراگیر تهدید ایرانی و تحریم‌های ملایم غیرهسته ای را که به نظر می‌رسد حتی برای این فرصتی فراهم می‌کند تا از توافق هسته‌ای کناره گیری کند، نادیده گرفته است».

این گزارش در ادامه تأکید دارد: در نتیجه تمام اینها، آنچه متحدان آمریکا را نگران ساخته این است که ایران هر روز بیش از گذشته جای پای خود را در منطقه تقویت می‌کند و این روند همچنان ادامه دارد».

دنیس راس و جب بوش تأکید می‌کنند: «در گذشته ما صراحتا درباره ضعف‌های برجام که در نهایت نیز نتوانست برنامه هسته‌ای ایران را به طور کامل متوقف کند، و همچنین هزینه از دست رفتن نفوذ غرب بر ایران، صحبت کرده بودیم. حالا دولت جدید آمریکا برای حل این مسائل، نباید متن برجام را روز نخست آغاز ریاست‌جمهوری پاره کند، چنین اقدامی به هیچ عنوان تهدید ایران و رفتارهای این کشور در منطقه را تغییر نخواهد داد. ما باید  ایران را منزوی کنیم، نه خودمان را.»

نویسندگان این مقاله می‌افزایند: «ما باید هزینه این پافشاری ایران در تداوم سیاست هایش را بالاببریم و برای این منظور، دولت جدید آمریکا باید راهبردی فراگیر در قبال تهران تدوین کند که ضمن آن به مسائل حیاتی فرای توافق هسته‌ای بپردازد، بویژه به مسئله نفوذ ایران در منطقه».

مقاله نشریه تایم در ادامه تأکید می‌کند: «یک کمپین فشار جدید علیه ایران می‌تواند جریان را تغییر دهد. آمریکا از هر ابزاری برای اثرگذاری بر رفتار ایران برخوردار است. یک مورد خوب این است که: ساختار تحریم‌های موجود به خوبی اجرا شود. دولت ترامپ می‌تواند همان روز نخست را با اجرای سریع تحریم سفر سازمان ملل علیه شخصیت‌های مهم در حلقه رهبری ایران، نظیر قاسم سلیمانی که تصاویر حضور وی در حلب، فلوجه و نزدیکی موصل منتشر شده و با همتایان خود در روسیه نیز اخیرا دیدار کرده، آغاز کند و چنانچه ایران به نقض تعهدات خود و روح برجام ادامه دهد، آمریکا باید آمادگی کنار کشیدن از این توافق را داشته باشد».

بوش و راس تأکید دارند: «دولت جدید آمریکا باید به سرعت تأمین منابع مالی ایران را قطع کند. دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا نباید تا زمانی که ایران استفاده از هواپیمایی «ایران ایر» و دیگر هواپیمایی‌هایی که برای بشار اسد و حزب الله لبنان سلاح حمل می‌کنند، ادامه می‌دهد به بوئینگ و ایرباس اجازه دهد که با ایران همکاری کنند. آمریکا همچنین باید از نفوذ خود بر دولت عراق استفاده کند تا حریم هوایی این کشور برای استفاده ایران و انجام چنین فعالیت‌هایی را متوقف کند.»

این مقاله ادامه می‌دهد: «دولت جدید آمریکا باید خطوط قرمز غیرقابل اشتباهی را برای کنترل اقدامات ایران در قبال ناوهای نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس راه‌اندازی کند و با اعطای اختیارات بیشتر به نیروی دریایی آمریکا برای پاسخ دادن به اقدامات تحریک آمیز ایران نخستین گام عمده را بردارد. در نهایت نیز آمریکا باید با هدف مقابله با ایران در خاورمیانه، تهاجمی تر عمل کند. دولت ترامپ باید برنامه‌ای را در دستور کار خود قرار دهد که ضمن افزایش فشار بر ایران به این کشور نشان دهد که اگر سیاست‌هایش را تغییر ندهد، با عواقب ناگواری مواجه خواهد شد.»

***

• این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های اندیشکده راهبردی تبیین نیست.
• پیوند اصل گزارش در پایگاه «تایم»:
http://time.com/4639396/donald-trump-iran/
 • منبع: فارس

ارسال دیدگاه