رابرت فیسک: هیچ تردیدی در قبال ائتلاف عمیق بین اسرائیل و عربستان وجود ندارد

رابرت فیسک اعلام کرد که یکسان بودن سیاست‌های اسرائیل و عربستان جایی برای شک در ائتلاف کنونی عمیق و نانوشته میان این دو طرف باقی نمی‌گذارد.
رابرت فیسک اعلام کرد که یکسان بودن سیاست‌های اسرائیل و عربستان جایی برای شک در ائتلاف کنونی عمیق و نانوشته میان این دو طرف باقی نمی‌گذارد.

رابرت فیسک، تحلیلگر مشهور انگلیسی در مقاله‌ای در روزنامه ایندیپندنت نوشت: طبیعی است زمانی که سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان یا بهتر بگوییم محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به ایران به عنوان بزرگترین تهدید برای امنیت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اشاره می‌کند، می‌توان مطمئن بود که بنیامین نتنیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز همان کار را خواهد کرد تا امنیت اسرائیل را در رده امنیت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به حساب آورد.

وی به این مساله اشاره کرد که اسرائیل و عربستان همزمان خواهان تعطیلی شبکه قطری الجزیره شدند و در حالی که جنگنده‌های اسرائیلی اهدافی را در سوریه هدف قرار می‌دهند جنگنده‌های سعودی نیز یمن را هدف قرار می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد که مداوای ثروتمندان عربستانی در بیمارستان‌های اسرائیلی نیز نشانگر وجود این ائتلاف است.

رابرت فیسک این سوال را مطرح کرد که چرا در گذشته هیچ اقدامی علیه شبکه الجزیره صورت نگرفته بود. وی در واقع با این سخن به این امر اشاره کرد درخواست اسرائیل برای بستن این شبکه در حال حاضر برای حمایت از خواسته‌های نظام عربستان است.

این تحلیلگر مشهور انگلیسی تصریح کرد: ایوب قرا، وزیر ارتباطات اسرائیل همان موضع مقامات کشورهای شیخ نشین حوزه خلیج فارس را اتخاذ کرده و گفت که اسرائیل باید گام‌هایی را علیه رسانه‌هایی بردارد که این کشورها آن رسانه‌ها را به حمایت از تروریسم متهم می‌کنند.

رابرت فیسک خاطرنشان کرد که این موضع گیری نیز مجددا نشانگر ائتلاف نانوشته‌ای میان عربستان سعودی و اسرائیل است.

وی افزود: اما در مورد این مساله که شبکه الجزیره حامی تروریسم است باید بپرسیم که چرا کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیروها و پول‌هایشان را در اختیار اکثر افراد تندرو در خاورمیانه قرار می‌دهند و چرا اسرائیل این افراد خبیث را هدف قرار نمی‌دهد و چرا اسرائیل در بیمارستان‌هایش زخمی‌شده‌های جبهه النصره را درمان می‌کند در حالی که جبهه النصره یکی از شاخه‌های القاعده است، القاعده‌ای که دست به حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ در ایالات متحده زد.

رابرت فیسک افزود: همچنین نباید فراموش کنیم که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دچار اختلال بوده و سیستم عجیب وی نیز بخشی از ائتلاف عربستانی – اسرائیلی است، چرا که ترامپ قراردادهایی را برای فروش میلیاردها دلار سلاح به عربستانی‌ها امضا کرد و رویکرد وی نسبت به ایران و انزجارش از مطبوعات و تلویزیون در جهان نیز باعث می‌شود که وی دوستدار این ائتلاف باشد.

این تحلیلگر انگلیسی افزود: نتانیاهو خواهان بستن دفتر الجزیره در قدس است و محمد بن سلمان نیز می‌خواهد که دفتر الجزیره در قطر بسته شود و ترزا می، نخست وزیر انگلیس از ترس اینکه عربستانی‌ها را ناراحت نکند یک گزارش دولتی در مورد حمایت مالی از تروریسم را مخفی نگه داشت و این دقیقا همان دلیلی است که تونی بلر در بازجویی‌های به عمل آمده توسط پلیس انگلیس در مورد رشوه‌هایش از عربستان در طول ۱۰ سال گذشته آن را مخفی نگه داشته بود.

رابرت فیسک مقاله خود را با این موضوع به پایان رساند: ما این سوالات را می‌پرسیم که چرا در جنگ در خاورمیانه شرکت می‌کنیم و چرا داعش وجود دارد و اسرائیل آن را هدف قرار نمی‌دهد و همچنین در مورد علت حمایت‌های مالی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از این گروه سوالاتی داریم و خواهان نظارت بر عملکرد شبکه الجزیره و سیاست‌های رسانه‌ای‌اش برای درک رخدادها هستیم.

***

• این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های اندیشکده راهبردی تبیین نیست.

منبع: ایسنا

پیوند وبگاه اصلی:

http://www.independent.co.uk/voices/al-jazeera-saudi-arabia-israel-policy-terrorism-isis-iran-prince-mohamed-netanyahu-a7885851.html

ارسال دیدگاه