ترجمه اختصاصی

تقلیل نفوذ منطقه ای ایران؛ یک نقشه راه

جان آلن رئیس جدید اندیشکده بروکینگز در یادداشتی به ترسیم نقشه ی راهی برای به حداقل رساندن نفوذ منطقه ای ایران پرداخته است.
جان آلن رئیس جدید اندیشکده بروکینگز در یادداشتی به ترسیم نقشه ی راهی برای به حداقل رساندن نفوذ منطقه ای ایران پرداخته است.

اندیشکده راهبردی تبیین – جان آلن در این طرح 4 حوزه ی اقدام منطقه ای در نظر گرفته است: خلیج فارس، عراق، سوریه و اردن.

در این نقشه راه، خلیج فارس مشمول اقدام نظامی، اردن مشمول اقدام مالی و و عراق و سوریه مشمول هر دو اقدام نظامی و مالی شده اند.

 1)خلیج فارس:

پیشنهاد آلن در مورد خلیج فارس: حفظ حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس

اهداف: اطمینان از مصونیت جریان آزاد تجارت نفتی در برابر تهدیدات ایران- ایجاد دفاع منطقه ای با همکاری شورای همکاری خلیج فارس– حفظ قدرت اسرائیل در مقابل ایران و متحدانش همچون حماس و حزب الله بواسطه ایجاد دفاع منطقه ای

 

2) عراق:

پیشنهاد آلن در مورد عراق: حفظ حضور نظامی در عراق برای مدت طولانی و گسترش بسته های حمایتی

اهداف: ضرورت بازسازی موفق شهرهای آزاد شده از دست داعش توسط سه جریان اصلی عراق برای جلوگیری از شکل گیری نسخه ی دوم داعش– ایجاد یک عراق قدرتمند جهت جلوگیری از نفوذ ایران و حمایت این کشور از شبه نظامیان شیعه.

 

3) سوریه:

پیشنهاد آلن در مورد سوریه: کمک به امنیت و اقتصادِ مناطقی که تحت کنترل داعش و اسد نیست؛ همچنین لزوم استقلال و خودمختاری موقت این مناطق.

-حضور بیشتر نیروهای غربی و نیز نیروهای شورای همکاری خلیج فارس جهت پشتیبانی از مناطق شمالغربی سوریه مثل ادلب. مناطقی که القاعده (سابقاً با نام جبه النصره) هنوز هم در آن فعال هستند.

هدف: جلوگیری از پیروزی القاعده یا نیروهای بشار اسد که توسط روسیه و ایران حمایت می شوند.

 

4) اردن:

این کشور که با تهدید روزافزون مهاجرت 1.4 میلیون سوری روبروست، با جمعیت 8 میلیون نفری، احتیاج به کمک های بیشتری دارد.

اردن علاوه بر یک استراتژی بهتر برای کاهش جنگ داخلی سوریه، نیاز به حمایت مالی بیشتری دارد؛ علی الخصوص برای آن نوع از توسعه ی اقتصادی که موجب اشتغال جوانان و نیز سبب کاهش گرایش به افراط گرایی، هرج و مرج و ایجاد فرصت برای ایران شود.

 

• این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های اندیشکده راهبردی تبیین نیست.

پیوند وبگاه اصلی:

https://www.brookings.edu/blog/markaz/2017/10/23/a-blueprint-for-minimizing-irans-influence-in-the-middle-east/

ارسال دیدگاه