همگرایی و واگرایی فتح و سائرون در عراق

سیاست در عراق، این روزها دوباره آن روی مبهم و پیچیده‌اش را که دارای عدم قطعیت‌های بسیار است، نشان داد. نسبت دو لیست سائرون به رهبری مقتدی صدر و فتح به رهبری هادی العامری، از جمله‌ی این عدم قطعیت‌هاست.

همگرایی و واگرایی فتح و سائرون در عراق

📝#تحلیل_کوتاه
📝📝#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین

🔸سیاست در عراق، این روزها دوباره آن روی مبهم و پیچیده‌اش را که دارای عدم قطعیت‌های بسیار است، نشان داد. نسبت دو لیست سائرون به رهبری مقتدی صدر و فتح به رهبری هادی العامری، از جمله‌ی این عدم قطعیت‌هاست.

1️⃣ ابتدا مقتدی صدر که لیست منتسب به او جایگاه نخست را در انتخابات پارلمانی کسب کرده است، در توئیتی، نام لیست‌های انتخاباتی بسیاری را ذکر کرد تا بگوید آماده ائتلاف با آن‌ها برای تعیین نخست‌ وزیر جدید است. نام فتح و دولت قانون (نوری المالکی) در این توئیت دیده نمی‌شد و همین مبنایی شد تا همه بگویند سائرون، از خط قرمزهایش نسبت به فتح، تخطی نخواهد کرد.

2️⃣ چند هفته بعد اما، العامری و صدر دیدار کردند و از ائتلاف فتح و سائرون خبر دادند. پیش‌تر، حکمت به رهبری عمار حکیم هم با صدر ائتلاف کرده بود. این خبر، خط بطلانی بود بر توئیت مذکور صدر و به همان نسبت، تحلیل‌های پیرامون آن توئیت را تضعیف کرد.

3️⃣ حالا، سائرون، حکمت، نصر (العبادی) و الوطنیه (بخشی از سنی‌ها) در هتل بابل بغداد، نشستی داشته و بیانیه داده‌اند که فراکسیون اکثریت را ما تشکیل خواهیم داد. در مقابل اما فتح و دولت قانون در تلاشند تا کردها و بخشی از سنی‌ها را با خود همراه سازند و به اکثریت برسند. سائرون و فتح دوباره از هم فاصله گرفته‌اند و کسی هم نمی‌تواند تضمین بدهد که این فاصله، طی روزهای آینده قطعا حفظ خواهد شد.

🔸روابط فتح و سائرون، نمونه آشکاری از سیاست‌ورزی کارکردگرا در عراق است؛ مرزهای گفتمانی تحت تاثیر منافع حزبی و جریانی قرار گرفته و انقباض و انبساط می‌یابد و همین امر، عدم قطعیت‌های این صحنه را بیشتر و بیشتر می‌سازد. در چنین شرایطی، سیاست‌ورزی و تحلیل سیاست‌ها کار آسانی نیست.

☘️ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿

T.me/joinchat/AAAAADvAH-enX3cx_SOOlw

ارسال دیدگاه