سناریوهایی که موجب باخت ترامپ و بایدن در انتخابات آمریکا خواهند بود

یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی به تشریح دلایل عمده‌ و نقاط ضعفی پرداخته است که منجر به باختن هریک از نامزدهای انتخاباتی ریاست‌جمهوری آمریکا یعنی جو بایدن یا دونالد ترامپ می‌شوند.

«مایکل داگرتی»، عضو اندیشکده «آمریکن اینترپرایز»، در مقاله‌ای که در وب‌سایت این اندیشکده و همچنین وب‌سایت «نشنال ریویو» منتشر شد، نوشت: دو ماه تا روز انتخابات مانده است و از زمان برگزاری گردهمایی ملی دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا، این رقابت به اوج خود رسیده است. اما نظرسنجی‌ها چندان چنگی به دل نمی‌زنند. درک نتیجه انتخابات و چرایی آن صرف‌نظر از این که فرد پیروز چه‌کسی است در صورت داشتن شناخت کافی از هر دو حزب مورد مناقشه جمهوری‌خواه و دموکرات، امکان‌پذیر خواهد بود.

در ادامه این گزارش نویسنده به چرایی و ادله‌ای زمانی می‌پردازد که بایدن بازنده انتخابات باشد و تأکید می‌کند: بایدن باخت چون کارزار انتخاباتی وی نگاه و دید لازم را نداشت. دلیل اول این فقدان، نظرسنجی‌های نامناسبی بودند که از اوایل ۲۰۱۹ الی همین اواخر نشان از پیشرو بودن بایدن نسبت به دونالد ترامپ داشتند. این نظرسنجی‌ها بایدن و تیمش را از احتیاط لازم درباره راهبرد کارزار انتخاباتی دور کردند به‌طوری که به‌طور مثال بایدن پیش از سفر به شهر ناآرام کنوشا، پیش از آن به ایالت ویسکانسین سفر نکرده بود.

این اندیشکده در ادامه ارایه دلایلی که می‌تواند موجب باخت بایدن باشند، می‌افزاید: بایدن همچنین دید و شناختی نسبت به این امر نداشت که چگونه رسانه‌های جریان اصلی آمریکا ریشه او را زدند. از آنجایی که این رسانه‌ها خود را به کارزاری نزدیک کردند که ضدترامپ بود،‌ تیم بایدن کمتر مورد نقد از سوی میانه‌روها و یا راستگرایان قرار گرفت و از این رو نسبت به اشتباهات احتمالی خود دچار سهل‌انگاری شدند. این رسانه‌ها،‌ مواضع تیم بایدن را مبنی بر این که شورش‌ها و ناآرامی‌ها در شهرها در انتخابات تأثیرگذار نیستند و موضوعیت ندارند قبول کردند و این‌گونه شد که دموکرات‌ها تا زمان برگزاری گردهمایی حزبی به این موضوع مهم نپرداختند.

بنا بر این گزارش، نپرداختن به موضوع ناآرامی‌ها یک دیوانگی بود زیرا تنها در نیمه اول سال ۲۰۲۰ بیش از ۵ میلیون آمریکایی برای نخستین بار به تعداد کل دارندگان اسلحه در این کشور اضافه شدند. این تعداد زمانی اهمیت می‌یابد اگر بدانیم که در دور قبلی انتخابات تنها رأی ۸۰ هزار نفر در نتیجه انتخابات تأثیر داشت، این در حالی است که نظرسنجی‌ها نشان داده است موضوع ناآرامی‌ها برای رأی‌دهندگان که بین دو حزب در نوسان هستند اهمیت دارد.

در ادامه این گزارش آمده است: کارزار انتخاباتی بایدن همچنین موضع‌گیری مناسب و بموقع در روند زمانی اتفاقات را درک نکرد. موضوع کووید‌ــ‌۱۹ و تعطیلی‌های ناشی از آن برای این کارزار مهم بودند. درست است که نظرسنجی‌ها مؤید اعتماد مردم به نحوه رسیدگی به این پاندمی از سوی ترامپ نیست اما از آن سو نظرسنجی‌ها نشان می‌دادند که مردم هنوز اعتماد بیشتری به ترامپ و توانایی آن در رسیدگی به مسائل اقتصاد دارند.

این اندیشکده با تأکید بر مهم بودن موضوع اقتصاد، نوشت که این موضوع مسئله اصلی است در حالی که موضوع پاندمی که برای تیم بایدن مهم بود نهایتاً می‌تواند در مناطقی در شمال آمریکا و در مناطق غرب میانه این کشور تا پاییز ادامه داشته باشد و در دیگر مناطق شاهد کاهش نرخ این پاندمی و کاهش بستری شدن‌ها و بهبود بیماران خواهیم بود.

نکته دیگر این است که بایدن با انتقاد از گشودن زودهنگام کسب‌وکار توسط ترامپ در اصل خود را فردی نشان داد که به این روند تعطیلی فاجعه‌بار اجتماعی، مدارس و کسب‌وکارها ادامه خواهد داد.

این اندیشکده نوشت نکته آخری که منجر به باخت بایدن شد، بی‌توجهی کارزار بایدن نسبت به افزایش آرای ترامپ میان رأی‌دهندگان خاموش و نامرئی بود چرا که بنا بر نظرسنجی‌های اولیه، ‌ترامپ عملکرد بهتری نسبت به بایدن در جامعه سیاه‌پوستان و لاتین‌تبارها داشته است.

در ادامه این گزارش با اشاره به سناریوی دوم یعنی احتمال باخت ترامپ و دلایل آن، آمده است: نخستین موضوعی که باعث باخت ترامپ خواهد شد، عمل نکردن وی به قول‌هایی است که در کارزار انتخاباتی داده بود، دیواری در مرز مکزیک کشیده نشده است، نیروهای نظامی از جنگ‌های بیهوده در خارج از آمریکا به کشور بازگردانده نشده‌اند، هیچ اصلاحی در نظام درمانی صورت نگرفته است که بتواند سلامت همه افراد را تأمین کند. نظام درمانی اوباما (اوباماکر) از بین نرفته است. تغییرات بنیادی در جایگاه آمریکا در اقتصاد جهانی صورت نگرفته و بهبودی در ظرفیت تولید کشور ایجاد نشده است.

این گزارش با اشاره به وضعیت آمریکا در زمان پاندمی کرونا و بسته شدن کشور و مراکز فعالیت به‌گونه‌ای که رکودی روانی و شغلی در این کشور ایجاد کرد، نوشت که این رکود بیشتر در اخبار و اطلاعات به پای ترامپ نوشته شد و برای رأی‌دهندگان آمریکایی خلاص شدن از دست ترامپ همچون تغییر مکان سکونت یا سبک زندگی و جدایی از وضعیتی حساب می‌شد که به‌شدت برایشان غیرقابل تحمل بود.

این اندیشکده با اشاره به بدتر شدن وضعیت ترامپ در نظرسنجی‌های ماه اوت به‌نسبت ماه آوریل یعنی زمانی که ترامپ و اقتصاد آمریکا در وضعیت بهتری قرار داشتند، نوشت: این امر نشان داد که مسائلی مانند پاندمی و تعطیلی کشور و از دست رفتن مشاغل در این کشور، مسائل مربوط به گردهمایی حزبی، اعتراضات ضدتبعیض در کنوشا و یا بازگشت میلیون‌ها نفر به مشاغل خود و کاهش نرخ مرگ‌ومیر ناشی از کرونا و حتی نوید یافته شدن واکسن کرونا تفاوتی در وضعیت ترامپ ایجاد نکرد.

در انتهای گزارش درباره یکی دیگر از دلایلی که خواهد توانست منجر به باخت ترامپ شود، آمده است: ترامپ غیرمحبوب‌ترین فردی بود که نامزد یکی از احزاب اصلی سیاسی آمریکا شد در حالی که بایدن این وضعیت را نداشت. ترامپ در سال ۲۰۱۶ توانست به‌خاطر جلب رأی کارگران سفیدپوست بر کلینتون فایق آید اما سال ۲۰۲۰ این‌گونه نبود.

 

  • این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های اندیشکده راهبردی تبیین نیست.

منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال دیدگاه