نگرانی‌های اروپا در رابطه با چین

اندیشکده شورای روابط خارجی اروپایی در یادداشتی به ارزیابی روابط چین با کشورهای قاره سبز پرداخته است. نویسنده معتقد است بحران کرونا، نقطه عطفی در سیاست خارجی اروپا نسبت به چین به وجود آورده و برخی دولت‌ها را نسبت به تسلط چین بر اراده اروپا برای حفظ ارزش‌هایش نگران کرده است.

♦️نگرانی‌های اروپا در رابطه با چین
 
 
📝#گزارش_کوتاه 
 
🔹 اندیشکده شورای روابط خارجی اروپایی در یادداشتی به ارزیابی روابط چین با کشورهای قاره سبز پرداخته است. نویسنده معتقد است بحران کرونا، نقطه عطفی در سیاست خارجی اروپا نسبت به چین به وجود آورده و برخی دولت‌ها را نسبت به تسلط چین بر اراده اروپا برای حفظ ارزش‌هایش نگران کرده است.
 
🔹 در این گزارش آمده است دیپلماسی کرونایی چین سبب افزایش تجارت و روابط مالی پکن و اتحادیه اروپا شد. همین امر نگرانی‌هایی را درباره وابستگی اقتصادی کشورهای ضعیف‌تر این قاره به چین، به‌ویژه در تأمین کالاهای اساسی، به وجود آورده است. به باور نویسنده این مسأله می‌تواند اراده اتحادیه اروپا در دفاع از ارزش‌های لیبرال مانند حقوق‌بشر و دموکراسی را در مناطق مورد مجادله مانند سین‌کیانگ و هنک‌کنگ تضعیف کند.
 
🔹 این اندیشکده در مصاحبه با مقام‌های دولتی و پارلمانی کشورهای فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، لهستان و بلغارستان، نظر آن‌ها را درباره تعارض میان منافع کوتاه‌مدت اقتصادی در رابطه با چین و مطلوبیت‌های بلندمدت سیاسی و امنیتی جویا شده و نظرات زیر را به دست آورده است:
 
۱- اتحادیه اروپا باید قاطعانه در برابر افزایش وابستگی شرکت‌های خصوصی به چین و تعمیق سرمایه‌گذاری این کشور در دولت‌های عضو اتحادیه بایستد.
 
۲- این اتحادیه با اتخاذ سیاستی واحد و هماهنگ باید هرگونه نقض حقوق‌بشر در چین را محکوم نموده و فراتر از محکومیت لفظی، اقدام‌های روشنی برای تغییر رفتار چین انجام دهد.
 
۳- اتحادیه اروپا با تقویت روابط تجاری و به‌خصوص انعقاد توافق‌های تجارت آزاد با دیگر دولت‌ها به‌ویژه در آسیا می‌تواند به تعدیل وابستگی اقتصادی به چین بپردازد.
 
۴- این اتحادیه باید با ایجاد واحدی منسجم به مقابله با فعالیت‌های تبلیغاتی و ضداطلاعاتی چین در قاره اروپا بپردازد و اتاق فکری برای بررسی و حل چالش‌های دولت‌های عضو با چین تشکیل دهد.
 
🔸 به نظر می‌رسد هشدار سرویس‌های امنیتی و نهادهای نظامی آمریکا نسبت به توسعه‌طلبی چین در گستره جهانی و فراتر از ژئوپلتیک اقیانوسیه، نگرانی‌هایی را در میان مقام‌ها و تصمیم‌سازان اروپایی نیز پدید آورده است. توجه به این نکته ضروری است که اتحادیه اروپا بدون همراهی آمریکا بعید است از اثرگذاری کافی بر رفتار چین برخوردار باشد.
منبع
 (https://www.ecfr.eu/publications/summary/the_new_china_consensus_how_europe_is_growing_wary_of_beijing)
 
☘️ اندیشکده راهبردی تبیین🌿
 
▫️@Tabyincenter

ارسال دیدگاه