روزنامه صهیونیستی: نباید گذاشت حوثی‌ها به باب‌المندب مسلط شوند

یک روزنامه چاپ سرزمین اشغالی با ذکر اهمیت راهبردی «باب‌المندب» نوشت که جریان سعودی و غربی بر روی اینکه ارتش و کمیته‌های مرکزی یمن نباید بر این گذرگاه مسلط شوند، اتفاق نظر دارند.

روزنامه جروزالم پست رژیم صهیونیستی در گزارشی به اهمیت راهبردی گذرگاه باب‌المندب و پتانسیل شورای انتقالی جنوب یمن و امارات برای تأمین منافع تل آویو پرداخت.

در این نوشتار آمده است: «با عادی‌سازی روابط اسرائیل با [برخی] کشورهای عربی، منافع اسرائیل بیش از پیش در جنگ یمن درگیر است. دو تن از اصلی‌ترین بازیگران عرصه یمن یعنی عربستان سعودی و امارات هستند. امارات از امضاء کنندگان توافق ابراهیم است و به احتمال قوی دولت سعودی نیز وارد روند عادی‌سازی روابط [با اسرائیل] شود.»

این روزنامه در ادامه نوشت که در سال ۲۰۲۰، صحنه یمن بیش از پیش پیچیده شد و همزمان که امارات و عربستان سعودی با دولت صنعاء می‌جنگیدند، جدایی‌طلبان جنوب یمن که حمایت امارات را با خود داشتند، اعلامیه استقلال صادر کرده و «عدن» را پایتخت خود نامیدند.

این روزنامه سپس مدعی شد که رژیم صهیونیستی هیچ وقت به شکل مستقیم در جنگ یمن ورود نکرده است، اما در ادامه نوشت که رسانه‌های مخالف این رژیم بر حمایت لجستیکی تل آویو از ائتلاف سعودی تأکید دارند.

به نوشته جروزالم پست، هنگامی که انصارالله یمن در سال ۲۰۱۵، به سفارت عربستان سعودی در صنعاء مسلط شدند، اسنادی پیدا کردند که نشان می‌داد دولت آمریکا قصد ساخت یک پایگاه نظامی در جزیره «بریم» (نام دیگر آن جزیره میون است.) در نزدیکی تنگه باب‌المندب را برای تأمین منافع خود و رژیم اسرائیل را دارد.


موقعیت جزیره بریم در باب‌المندب

 

در ادامه این گزارش آمده است: « باب‌المندب، ورودی باریک دریای سرخ به خلیج عدن است و اسرائیل، عربستان سعودی و امارات، برای این تنگه اهمیت راهبردی جهت تضمین دسترسی به اقیانوس هند و اطراف آن قائل هستند و از این رو همگان بر اینکه نباید گذاشت باب‌المندب به دست نماینده ایران یعنی حوثی‌ها بیفتد، اتفاق نظر دارند».

در آوریل سال ۲۰۱۷ نیز وبگاه انگلیسی «جینز دیفنس» نوشت که طبق تصاویر ماهواره‌ای، دولت امارات در حال ساخت یک پایگاه نظامی بزرگ در جزیره «بریم» یا همان «میون» در باب‌المندب است.

این جزیره در ۳.۲ کیلومتری ساحل استان «تعز» قرار دارد و ائتلاف سعودی در چهارم اکتبر ۲۰۱۵ توانست آن‌جا را به اشغال خود در آورد. طبق تصاویر ماهواره‌ای این وبسایت نظامی انگلیسی، تا پیش از اکتبر ۲۰۱۶، هیچ عملیات ساخت و سازی در این جزیره وجود نداشت و از آن تاریخ به بعد، به سرعت کارها برای ساخت یک پایگاه نظامی بزرگ آغاز شد وکشتی‌ها باری بزرگ برای انتقال مصالح و تجهیزات در ساحل این جزیره پهلو گرفته‌اند.

وبسایت الخبر الیمنی نیز در این خصوص نوشت که محافل غربی، خلیج عدن و تنگه باب‌المندب را «عصاره جغرافیای سیاسی» توصیف می‌کنند و دولت عربستان سعودی از مدت‌ها پیش در پی تسلط بر گذرگاههای انرژی و نفت جهت خلاصی از «تنگه هرمز» تلاش می‌کند.

از این رو «کاترین شاکدام» کارشناس حوزه جغرافیای سیاسی در وبگاه «مینت پرس» آمریکا می‌نویسد که دولت سعودی مدعی است برای دموکراسی و نجات یمن از دست ایران وارد جنگ شده است، اما تمامی «اقدامات وحشیانه» ائتلاف سعودی با هدف تسلط بر گذرگاههای نفت است و تسلط بر یمن علاوه بر گذرگاههای انرژی، امتیازات ژئوپلیتیک بسیاری در اختیار ریاض قرار می‌دهد.

  • این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های اندیشکده راهبردی تبیین نیست.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال دیدگاه