البناء: ۵ نتیجه استراتژیک پیروزی آیت‌الله رئیسی در انتخابات ایران

روزنامه لبنانی البناء در مقاله‌ای ۵ نتیجه استراتژیک انتخاب آیت‌الله سید «ابراهیم رئیسی» به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید ایران را که موجب خشم دشمنان شده است مورد بررسی قرار داد.

روزنامه لبنانی البناء در مقاله‌ای نتایج پیروزی آیت‌الله سید «ابراهیم رئیسی» در انتخابات ایران را مورد بررسی قرار داده نوشت، پیروزی آیت الله رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران با مشارکت نیمی از واجدین شرایط رأی دادن در این کشور در سایه شرایط بهداشتی مربوط به اپیدمی کرونا و نیز اوضاع اقتصادی این کشور در سایه تحریم‌های ایالات متحده، شوک بزرگی به محافل تصمیم‌گیری در واشنگتن و تل‌آویو وارد کرد؛ به‌ویژه این که نتیجه این انتخابات بیانگر دو موضوع مهم است:

ـ پیروزی رویکرد استقلال و آزادی به‌عنوان اصول و مبانی انقلاب اسلامی ایران که بنیانگذار آن امام خمینی(ره) به‌عنوان حامی مستضعفان و آرمان فلسطین و مقاومت در برابر اشغالگری بود؛ اصول و ارزش‌هایی که آیت الله رئیسی نیز به آن پایبند است و ثابت کرده که در پشتیبانی از نیروهای مقاومت و حاکمیت جمهوری اسلامی در برابر مداخلات و تهدیدهای آمریکا و غرب و رژیم‌های مرتجع وابسته به استعمارگران با همه توان تلاش می‌کند.

ـ وارد شدن یک شوک بزرگ به کشورهای غربی به‌سرکردگی ایالات متحده و سقوط محاسبات آنها برای تضعیف دموکراسی در ایران. کشورهای غربی و آمریکا از ۴۰ سال گذشته تاکنون پروژه‌های مختلفی برای تضعیف حمایت ملت ایران از انقلاب و نظام این کشور طراحی کرده‌اند و شاخص‌های این پروژه‌ها در انتخابات اخیر ایران نیز کاملاً مشخص بود؛ جایی که دشمنان تلاش می‌کردند ملت ایران را از نظام و دولت جدا کنند اما حضور گسترده مردم پای صندوق‌های رأی و نیز نتیجه قاطع این انتخابات بیانگر شکست همه تلاش‌های دشمن است.

بر این اساس نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران یک پیروزی بزرگ در همه سیاست‌های داخلی و خارجی برای این کشور رقم می‌زند؛ به‌گونه‌ای که جهت‌گیری‌های مستقل ایران و مواضع ثابت آن درباره مسائل منطقه‌ای را افزایش می‌دهد و منافع غرب و رژیم اشغالگر صهیونیستی را بیش از گذشته تهدید می‌کند. به‌طور کلی پیروزی آیت‌الله رئیسی در این انتخابات عملاً به نتایج زیر منجر خواهد شد:

ـ تحکیم سیاست توسعه اقتصادی مستقل جمهوری اسلامی مبتنی بر تقویت سیاست خودکفایی اولین نتیجه پیروزی آیت الله رئیسی در انتخابات ایران است؛ به‌ویژه اینکه سیاست خودکفایی در ایران نشان داده است که این کشور می‌تواند تأثیرات محاصره آمریکا را تا حد زیادی تضعیف کند و راهی برای تقویت موقعیت سیاسی ایران در برابر فشارهای آمریکا و غرب باشد.

ـ عجله آمریکا و کشورهای غربی برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران و لغو تحریم‌ها ضد این کشور بدون تغییر در بندهای توافقنامه و تعهد غرب به اجرای تعهدات خود مقابل ایران دومین نتیجه پیروزی سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ایران است؛ چراکه آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند تا قبل از شروع کار رسمی رئیس جمهور جدید ایران به پرونده توافق هسته‌ای رسیدگی کنند و تکلیف آن قبل از انتقال قدرت رسمی در ایران روشن شود، در همین راستا وب‌سایت اکسیوس آمریکا از تمایل دولت این کشور برای امضای قراردادی جهت بازگشت به توافق هسته‌ای نهایی ظرف ۶ هفته یعنی قبل از آغاز کار آیت الله رئیسی خبر داد، این امر نشان می‌دهد که واشنگتن شکست سیاست فشار حداکثری خود علیه ایران را پذیرفته و نگران تغییر مواضع ایران در دوره رئیس جمهور جدید آن است.

فضای مذاکرات وین و آخرین جلسه مذاکره‌کنندگان در گروه ۱+۴ برای توافق درباره فرمول نهایی بازگشت به توافق هسته‌ای نشان می‌دهد که پیشرفت‌های زیادی در برخی از موارد برجسته این پرونده حاصل شده است.

یک نکته دیگر درباره این پرونده آن است که در مرحله کنونی موضع ایران قوی‌تر خواهد شد؛ چرا که این کشور به‌خلاف دوره گذشته تمایل بالایی از خود برای امضای توافق هسته‌ای نشان نمی‌دهد و در صورتی با بازگشت به این توافق موافقت می‌کند که همه شروط آن مورد پذیرش قرار بگیرد و طرف مقابل کاملاً به تعهدات خود پایبند باشد.

ـ نتیجه سوم، تقویت و افزایش سطح حمایت ایران از نیروهای مقاومت است؛ به‌ویژه این که آیت الله رئیسی یکی از طرفداران سرسخت مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست و استعمارگران آمریکایی و غربی شناخته می‌شود.

ـ نتیجه چهارم، تحکیم روابط و اتحاد استراتژیک ایران و سوریه است؛ چراکه وحدت منسجم ایران و سوریه محور اصلی اتحاد مقاومت به‌شمار می‌رود که موجب می‌گردد مقاومت در لبنان و غزه برای پیروزی در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی در آمادگی کامل باشد، همچنین اتحاد دمشق و تهران یکی از نگرانی‌های بزرگ آمریکاست، زیرا این اتحاد را مانع بزرگی در برابر اجرای پروژه‌های خود در خاورمیانه می‌بیند.

ـ نتیجه پنجم پیروزی سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ایران تقویت ائتلاف‌های بین‌المللی این کشور به‌ویژه با روسیه و چین و ایجاد انگیزه در روابط همکاری مشترک با آنها در زمینه‌های مختلف است که سیاست‌های استعماری غرب و آمریکا را در سطح منطقه‌ای و جهانی به چالش می‌کشد.

علاوه بر همه اینها واکنش‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا به انتخاب سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید ایران بیانگر ناامیدی و اضطراب واشنگتن و تل‌آویو از انتخاب آیت الله رئیسی است که به مواضع انقلابی خود در دفاع از کشور و برنامه هسته‌ای و نیز حمایت قاطع از نیروهای مقاومت شهرت دارد.

 

    • این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران بازنشر یافته و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های اندیشکده راهبردی تبیین نیست.

    منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال دیدگاه