#گزارش_کوتاه
🔸 طبق نظر برخی کارشناسان، هدف اصلی روسیه از این نشست، جلوگیری از کاهش قیمت نفت بوده است. البته ریاض و ابوظبی نیز در موقعیت دشواری برای برقراری موازنه میان درخواستهای متناقض واشنگتن و مسکو بودند. یک روز بعد از حضور لاوروف در این نشست، اوپک با افزایش نسبی تولید نفت موافقت کرد.
🔸 این اقدام از یکسو رضایت نسبی آمریکا را در پی داشت. از سوی دیگر از تضعیف روابط با روسیه اجتناب شد و در عین حال درآمدهای ارزی کشورهای صادرکننده نفت را نیز تا حدی افزایش میدهد. روسیه نیز به نتیجهای «نهچندان منفی» دست یافت.
🔸 آنچه زمینه همکاری روسیه با عربستان و امارات را بیش از قبل فراهم خواهد کرد، بنبست مذاکرات پرونده هستهای ایران است. به نظر میرسد رهبران این دو کشور بیش از آنکه به دشمنی آمریکا با ایران برای مهار تهران اطمینان داشته باشند، به دوستی مسکو با ایران، برای مصونیت از تبعات تنش با تهران امیدوار شدهاند.
✅ در شرایطی که روسیه تحت تحریمهای فزاینده آمریکا و اروپا قرار دارد، تقویت روابطش در غرب آسیا اهمیت راهبردی خواهد یافت. نیازهای دوسویه مسکو با کشورهای نفتخیز این منطقه میتواند کرملین را به سوی میانجیگری یا حداقل حفظ موازنه میان تهران با عربستان و امارات سوق دهد. حد بالای این نقشآفرینی میتواند تدوین یک سازوکار امنیت مشترک به وساطت مسکو باشد.
☘️ اندیشکده راهبردی تبیین🌿