تحلیلی کوتاه بر گسترش بیش‌ازپیش همکاری آل‌سعود و رژیم صهیونیستی در پرونده یمن

متنی که در ادامه می آید، تحلیلی است کوتاه در خصوص مدّعایِ گسترش بیش‌ازپیش همکاری میان آل‌سعود و رژیم صهیونیستی در پرونده یمن که از سوی یکی از پژوهشگران اندیشکده راهبردی تبیین صورت گرفته است.

شواهدِ این مدّعا

• اقدام یک فروند هواپیمای بوئینگ۷۶۷ رژیم صهیونیستی در انتقال سلاح و مهمات به پایگاه العند واقع در استان لحج در یمن، از سوی شبکه اطلاعاتی محور مقاومت در یمن و شاهدان عینی گزارش شد.

• شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی با صراحت از وجود یک مشارکت راهبردی میان رژیم صهیونیستی و عربستان علیه محور مقاومت سخن گفت.

• نشریه عبری “یدیعوت احرنوت” نیز ضمن آرزوی موفقیت برای عربستان، تأکید کرد که دخالت این کشور در یمن خبر خوشحال‌کننده‌ای برای اسرائیل بود.

واکنش انصارالله یمن

عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن تأکید کرد که پس از ناکامی عربستان در رسیدن به اهداف تجاوزکارانه خود در یمن، رژیم صهیونیستی به صورت مستقیم وارد عمل شده است.

مهم‌ترین دلایل این همکاری

1. متجاوزان سعودی و صهیونیست نتوانستند دستاوردی قابل اتکاء در منطقه تنگه راهبردی «باب‌المندب» به دست بیاورند؛ آن‌ها اکنون در حال ارسال سلاح و مهمات بیشتر برای مزدوران خود هستند. وقتی بنیامین نتانیاهو و بسیاری از کارشناسان و فرماندهان نظامی صهیونست درباره خطر باب‌المندب سخن گفتند و رژیم ایالات متحده آمریکا در آشکار و نهان در تجاوز به یمن مشارکت کرد، برای همه مشخص شد که این آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند که این نبرد را مدیریت می‌کنند.

2. آن‌ها می‌خواهند پایگاه العند را به نقطه‌ای برای حملات به مناطق راهبردی تحت اختیار نیروهای مردمی و ویرانی کامل این کشور تبدیل کنند. این پایگاه از سویی دروازه ورود نیروهای شمال به عدن است و از سوی دیگر نقش پشتیبانی زمینی و هوایی از جبهه‌های مأرب (شرق صنعا)٬ بیضاء و إب و ذمار (جنوب صنعا و شمال عدن و لحج) و همچنین جبهه تعز (دهانه باب المندب و بندر مخاء) را دارد.

3. رقابت در درون گروه‌های حاکمیتی آل‌سعود برای جلب حمایت بیشتر صهیونیست‌ها شدت گرفته است و هر یک بقای در قدرت خود را در پیوند بیشتر با صهیونیست‌ها می‌داند. بر این اساس جناح‌های مختلف رقیب در آل‌سعود پس از عبور از خط‌قرمزهای اسلامی٬ حس غرور عربی (در مقابله با رژیم صهیونیستی) و تعصب پدرخواندگی عرب را نیز در این رقابت لگدمال کرده‌اند.

4. رژیم صهیونیستی و آمریکا در رقابت منطقه‌ای با محور مقاومت٬ می‌خواهند کنترل یمن و باب‌المندب و همه گذرگاه‌های آبی منطقه را در دست بگیرند.

5. یکی از آثار منطقه‌ای برجام٬ تقویت پیوند بین رقبا و دشمنان منطقه‌ای محور مقاومت علیه ایران بود. این اتحادها خود را در یمن نیز به منصه ظهور رساندند.

***

در گذشته نیز رژیم صهیونیستی با استفاده از پل هوایی تل آویو- جیزان٬ محموله‌های سلاح راهبردی به آل‌سعود تحویل داد. انصارالله با استفاده از مزیت کار اطلاعاتی دقیق و مزیت راهبردی موشک‌های نقطه‌زن به پشتوانه محور مقاومت٬ توانست تا به پایگاه “خمیس مشیط” در جنوب عربستان که بارانداز محموله‌های رژیم صهیونیستی بود، حمله‌ای بسیار موفق داشته باشد.

باید دید که پاسخ غیرمنتظره انصارالله به دور جدید همکاری‌های رژیم صهیونیستی و آل‌سعود و حملات احتمالی به جبهه تعز چگونه خواهد بود.

ارسال دیدگاه