نیویورک تایمز: بازی در خاورمیانه تغییر کرده، آیا ترامپ آماده است؟

شورای نویسندگان نیویورک‌تایمز طی سرمقاله‌ای تحت عنوان «بازی تغییر کرده است» به بررسی دلایل و تبعات ترور سردار سلیمانی پرداخته است.

نیویورک تایمز: بازی در خاورمیانه تغییر کرده، آیا ترامپ آماده است؟

📝#گزارش_کوتاه
📝📝#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین

📝 شورای نویسندگان نیویورک‌تایمز طی سرمقاله‌ای تحت عنوان «بازی تغییر کرده است» به بررسی دلایل و تبعات ترور سردار سلیمانی پرداخته است. آنها هم‌سو با بسیاری از مقام‌های سیاسی دو حزب، بدون محکومیت ترور، تنها به بیان این پرسش پرداخته‌اند که مسأله اصلی نه موجه بودن این عملیات، بلکه عاقلانه بودن آن است.

📝 این یادداشت شهید سلیمانی را طراح بسیاری از حملات علیه مواضع آمریکا در منطقه عنوان می‌کند. نویسندگان یادداشت همچنین مرگ یک پیمانکار آمریکایی که به حمله هوایی تلافی‌جویانه آمریکا به مواضع حشدشعبی منجر شد را نیز به ایشان نسبت می‌دهند. ولی با این وجود معتقدند دولت ترامپ نیز باید مانند بوش و اوباما که نگران «نبرد با ایران و بی‌ثبات‌سازی منطقه» بودند، از چنین اقدامی اجتناب می‌کرد.

🔸نکته مهم دیگر موقعیت سردار سلیمانی بوده است. نویسندگان بیان می‌کنند که سردار شهید سلیمانی مقام رسمی جمهوری اسلامی بود و این، ایران را در موقعیت «ضربه دوم» قرار می‌دهد که می‌تواند آتش درگیری را شعله‌ور سازد.

🔸یادداشت با یادآوری مواضع پیشین ترامپ در نقد هزینه‌های حضور ایالات متحده در عراق، افغانستان و سوریه، متذکر می‌شود که این ترور توسط رییس جمهوری رخ داد که قبلاً از دخالت در خاورمیانه و استفاده از قوای نظامی، ابراز بی‌زاری کرده بود.

🔸پرسش دیگر، فقدان انسجام منطقی آن در فرآیند کمپین «فشار حداکثری» آمریکا پس از خروج از برجام بوده است. زیرا در شرایطی که آمریکا پس از اسقاط پهپادش بر فراز خلیج فارس و حمله به تأسیسات نفتی آرامکو، واکنش جدی نشان نداد، یک‌باره به عملیاتی دست زد که فاقد هرگونه سلسله اقداماتی بود که تدریجی و گام‌به‌گام به این نقطه ختم شود. پاسخ را می‌توان در تعبیر مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا یافت:«بازی تغییر کرده است». به واقع عدم‌ ترور هدف‌مند مقام‌های عالی‌رتبه نظامی از جمله قواعد نانوشته‌ای بود که طرفین منازعات در منطقه به آن پایبند بودند و با این اقدام، حق هر گونه واکنش متقابل را برای طرف دیگر به رسمیت شناخته‌اند.

🔸سرمقاله نیویورک‌تایمز علاوه بر ابهام‌هایی که نسبت به سیاست‌گذاری خارجی آمریکا در این اقدام وجود دارد، به تبعات داخلی آن در ایالات متحده نیز اشاره داشته است. آنها نوشتند با توجه به جلسات پیش‌روی استیضاح، پرسش‌هایی درباره انگیزه ترامپ مبنی بر به حاشیه راندن آن و فرار از پاسخ‌گویی، وجود دارد. چنان که بیل کلینتون نیز سال 1988 در آستانه استیضاح، دستور عملیات بمباران هوایی موسوم به «روباه صحرا» در عراق را صادر کرد.

🔸جزییاتی از تهدید ادعایی دولت آمریکا و اینکه ترور سلیمانی، چگونه آن را برطرف کرده، از دیگر پرسش‌ها است. و این در حالی است که ابهام در خصوص مکان و چگونگی واکنش ایران، تهدیدات جدی و واقعی برای آمریکا به همراه دارد که خود می‌تواند واکنش آمریکا را برانگیخته و به یک جنگ همه‌جانبه منجر شود. به ویژه در شرایط بی‌ثباتی عراق، تلاش نتانیاهو برای جنگ‌افروزی برای فرار از بحران سیاسی و افزایش قیمت نفت؛ دولت آمریکا نیز ممکن است وارد نبردی همه‌جانبه با شبه نظامیان هوادار ایران شود.

🔸و در همین راستا، پرسش دیگر اینکه چرا به مانند اقدامات نظامی مهم پیشین، کاخ سفید سناتورهای دموکرات کنگره و به خصوص نانسی پلوسی را در جریان قرار نداده است؟ آیا نگران عدم مجوز قانونی برای این عملیات بوده است؟ و آیا با افزایش تعداد نظامیان آمریکا در منطقه به اندازه‌ای همسان تعداد آنها در سال 2003، در پی آغاز نبرد دیگری است؟ پس وعده رییس جمهور مبنی بر پایان جنگ‌های بی‌پایان چه شد؟

منبع

(https://www.nytimes.com/2020/01/03/opinion/iran-trump-suleimani.html?action=click&module=Opinion&pgtype=Homepage)

☘️ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿

T.me/joinchat/AAAAADvAH-enX3cx_SOOlw

ارسال دیدگاه